Je blog artikel promoten


Misschien heb je een perfect artikel geschreven voor je blog en verwacht je nu dat het sneeuwbal effect vanzelf van start zal gaan. Helaas is de realiteit vaak dat een goed artikel alleen erkenning krijgt als ook iemand het leest.Er is een grote kans dat jij de enige bent die weet dat jouw artikel zo goed is. Op dat moment is het dus tiijd geworden om wat energie in het promoten van je artikel te stoppen.

Tips om op te letten

Bij het promoten van een web artikel is het belangrijk om niet te erg te overdrijven. Een te agressieve promotie kan voor een averechts effect zorgen.

Twitter

Twitter is een ideale methode om je blog te promoten. Zeker als je al een antal volgers hebt, krijg je direct een aantal mensen die je artikel kunnen gaan lezen. Doe eens een tweet op het moment dat er zoveel mogelijk mensen online zijn. Voor een artikel dat echt de moeite waard is, kan je vaker dan een keer tweeten. Verander dan wel de titel omdat het anders erg irritant kan worden.

Facebook en hyves

Facebook is een geweldige methode om je site te promoten. Je hebt er vaak een heel netwerk aan potentiele site bezoekers zonder dat je er erg in hebt. Zorg dus altijd voor zoveel mogelijk facebook vriendjes en update je statur regelmatig. Zet dan ook je artikel op facebook en nodig mensen uit om te reageren.

Doorgeven

Leer ook andere bloggers kennen en link regelmatig naar elkaar. Je leert andere bloggers kennen door te reageren op andere blogs of door er simpelweg een mail heen te sturen. Bouw een blog netwerk op en zie je publiek stijgen.

Nujij Ekudos Ect

Het helpt wel om je artikel op deze site's op te geven maar pas er wel mee op. Bij een goede sociale netwerksite zal het niet gewaardeerd worden als je steeds je eigen site gaat zitten promoten. Soms kan je zelfs een penalty krijgen als je alleen maar linken van dezelfde site opgeeft. Let dus op waar je het doet. Voor backlinks te krijgen is het natuurlijk wel erg goed.

Laatste tips over het promoten van content.

Houd het vol

Door het goed vol te houden, komt het uiteindelijk goed met je blog. Geef het dus niet meteen op als het even niet lukt.

Relaties

Bouw overal zoveel mogelijk relaties op. Zowel bij Twitter als op sociale nieuwssite's bij Facebook en op andere blogs. Reageer altijd terug op een reactie en ga de conversatie aan.