Inspiratie om te schrijven

Het is niet altijd even makkelijk om inspiratie te vinden als je een goed artikel wilt schrijven. Soms krijg je gewoon geen goed idee. Vaak kan je last hebben van je omgeving. Storende factoren en geluiden die steeds opduiken als jij op het punt staat om een goed idee te krijgen. Misschien heb je het o zo bekende writersblock en krijg je gewoon simpelweg geen inspiratie om te schrijven. We helpen je eroverheen met enkele simpele schrijftips!


1: als je niets doet, gebeurt er ook niets

Begrijp dat perfect geschreven stukken voortkomen na ongeveer 1000 woorden waar je helemaal niets mee kunt. Schrijf dus evengoed. Schrijf onzin artikelen. Blijf aan het werk. Karl Lagerfeld heeft ook gezegt dat meesterstukken voortkomen uit hard werken en niet door aan het strand te zitten om zogezegt inspiratie te krijgen.
Probeer dus een ritme te vinden om steeds wat te schrijven. Ook al is dat soms moeilijk om vol te houden. Beginnen is vaak veel moeilijker.

2: Denk eens aan je zelfvertrouwen

Een gebrek aan inspiratie komt vaak ook door een gebrek aan zelfvertrouwen. Geloof je zelf wel in je schrijverkwaliteiten? Denk je zelf wel dat je het kan? Soms proberen mensen zich te forceren om boven hunzelf uit te stijgen. Dit terwijl een tekt in zijn simpelste vorm juist al perfect kan zijn. Toeters en bellen zijn helemaal niet nodig.
Zeker niet voor webteksten.

3: omgevingsfactoren en inspiratie om te schrijven

Zorg voor een enigzins rustige omgeving. Zet je telefoon uit, zet msn uit en andere storende zaken. Niets is zo storend als een Msn geluid en een popup van iemand die even "hallo alles goed?” aan je vraagt.
Voor diegenen is het goedbedoeld maar je bent eigenlijk gewoon aan het werk. Laat je dus niet afleiden.

4: googlen enzo

Google is een goede vriend. Je kan alles vinden via google. Toch staat lang niet alle info op Google. Slechts 10% van alle website’s van het internet zijn door Google geindexeerd. Gebruik dus niet Google als inspiratiebron!
Vaak komen de beste ideën uit jezelf. Brainstorm of lees een magazine. Denk rustig en diep na of krijg een idee door simpelweg te schrijven. Inspiratie krijgen is geen magisch proces maar een simpel gevolg van je eigen handelen!